Archief muzikale activiteiten sinds oktober 2005

Zomeroptreden in Dijk en Duin

Op zaterdag 25 augustus heeft Bernard 2 concerten van ca 20 minuten in Dijk en Duin te Castricum gegeven. In het Witte kerkje om 11:00 uur speelde hij soloprogramma-Rameau, Chopin, Alkan- en om 14:00 in een trio-combinatie met Peter brouwer, clarinet en Peter suring, cello. Zij voerden 3 delen uit van het clarinettrio van Johannes Brahms.

Voorjaar 2007

Bernard speelde op zaterdag 31 maart te Zeist op de modeshow van "Van Vuuren Mode". De gespeelde muziek viel goed in de smaak bij het publiek zowel als bij de modellen, die zich heerlijk op het ritme voortbewogen. Op 19 april luisterde hij voor dezelfde firma in de vestiging Alkmaar de show op. Het voorjaarsconcert met Tourdion werd weer in de maranathakerk gehouden op 26 mei. we werkten samen met het koor "Les bengalis de Liege" uit Luik. Zij vulden de tweede helft van het concert. we traden oook nog gezamenlijk op in Fauré en Vivaldi. Het concert wordt herhaald op 27 oktober in Luik.

Leuk Kerstconcert in Maranathakerk

Op woensdag 20 december gaf het koor'Tourdion' onderleiding van Joost Doodeman een stemmig kerstconcert. Bernard begeleidde weer met verve op het veel te kleine yamaha-pianootje.

Marathonoptreden Koningsduin

27- 8- 2006

Kunstdag in de open lucht

Op uitnodiging van het Kunstcentrum Bergen trad Bernard op in de open lucht. In samenwerking met PWN en de Bergensche Boekhandel had men een kunstdag georganiseerd in de duinen tussen Castricum en Bergen. Bij de entree op het Koningsduin te Castricum was een podium opgesteld, waarop Bernard tussen 11:30 uur en 18:00 uur een Marathon van allerlei programma's speelde:: Een gecombineerd programma van klassieke, romantische, moderne muziek en eigen werk.
De opzet was zo, dat Bernard telkens een halfuursprogramma van verschillende orde speelde, zodat de rondwandelende bezoeker een recital naar keuze kon beluisteren. In de tussenliggende tijd wisselde de pianist over zijn werk met het publiek van gedachten.
De programma’s omvatten werk van de volgende komponisten:
1: Rameau, Scarlatti , Bach
2: Beethoven, Chopin
3: Albeniz, Ravel
4: Bernard van den Boogaard : de Neutron Sonate
Bernard schreef de ‘Neutron Sonata’ in 1981 en de subtitels van dit 35-minuten durende werk schetsen een macaber beeld van de wereld na de val van ‘de Bom’:
deel 1: overpowering light; dinner in the bunker; nuclear storm
deel 2: leaving the bunker, grey ruins; ballad of the deaf and the blind; dance of the mutants; lullaby for an infected baby; reminiscence of the birds
deel 3: return of the wind
Bernard sloot het concert af met begeleiding van het koor 'Tourdion'.

Voorjaar 2006

In februari 2006 schreef Bernard een nieuw werk, genaamd 'Capriccio' voor piano en symfonieorkest. Hij vervaardigde een 'samplerversie', zodat het werk al kan worden beluisterd (Met een nep-orkest). Nu nog uitvoeren dus.
- Op 22 april begeleidde Bernard 2 collega's op het docentenconcert van de stichting 'Toonbeeld' te Castricum.
- op 20 mei trad Bernard op met het Castricums koor 'Tourdion' in een nieuw concert van het koor in samenwerking met de dansschool van Luut Griffioen. Een overweldigende reactie van het in grote getale aanwezige publiek in de Maranathakerk op deze unieke combinatie. Bernard trad hierbij 2 maal solistisch op in Chopin's Grande Valse Brillante en in Albeniz' Asturias.

Najaar 2005

Inspirerende artistieke ontmoeting

Byzonder Concert:
Op 5 november 2005 vond er een byzonder concert plaats, waarbij Bernard van den Boogaard op meer dan 1 manier betrokken was:

In zijn woonplaats Castricum verzorgde Bernard in samenwerking met hoboïst Peter Onnes en harpiste Marjan Deiman een avondrecital in de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat hoek Torenstraat.
Het programma omvatte werken van Bach, Scarlatti,Wagner, Debussy, Chopin, Ravel, Tournier, Ben Chaim.
Als sluitstuk van het concert speelden Peter en Marjan de wereldpremiere van Bernard’s nieuwste compositie: "Évocation Dordognaise."

* Peter en Marjan vormen al jaren een duo: de prachtige bewerking die zij maakten van Bach’s fluit/cembalo Sonate doet het op hobo en harp minstens even goed.
* Bernard zet na deze muziek een lichtvoetige toon met een Scarlatti-Sonate.
* De bizarre sfeertekening in Wagner’s althobosolo uit de opera “Tristan und Isolde” brengt ons in geheel andere sferen.
* Een zeer virtuoos solowerk van Debussy voor harp en orkest volgt: De “Danses Sacrée et Profane”. Marjan tekent voor de solopartij, Bernard begeleidt.
* Vóór de pauze sluit Bernard met het grillige Scherzo no.2 in Bes mineur opus 31 van Chopin.
* Na de pauze is de beurt wederom aan Marjan met het solostuk “La Danse du Moujik” van M.Tournier.
* Peter vervolgt met Bernard samen in Ben Chaim’s melancholieke werk “Three Songs Without Words” voor hobo en piano.
* Hierna speelt Bernard 3 delen uit Ravels “Tombeau de Couperin”: Prélude, Forlane en Toccata.
* En dan het sluitstuk voor hobo en harp: “Évocation Dordognaise” (2004-2005) Dit werk werd met enthousiasme door het publiek begroet.
*Een toegift van de 3 artiesten was
"het oude kasteel" uit
'De schilderijententoonstelling' van Mousorgsky.